Wat zijn Encouraging-trainingen eigenlijk?

Encouraging-Training

In de Encouraging-Training gaat het om Moed. Moed hebben en moed geven.
Willen we vooruit in het leven dan hebben we moed nodig, zoals water en zonlicht essentieel is voor planten. Succesvolle relaties staan of vallen met een bemoedigende houding. Toch valt het vaak niet mee om op een goede manier met elkaar om te gaan. We kunnen zelfs ziek zijn van conflicten, ruzie, gevoel van onbehagen, irritaties en minderwaardigheidsgevoelens. Bijna al onze problemen zijn sociale problemen. Meestal willen we de ander veranderen, maar die verandering komt niet. Met bemoediging verander je je eigen houding, waardoor er ruimte ontstaat en acceptatie. Een bemoedigende houding is een positief, optimistische houding. Denk eens wat bemoediging zou kunnen veranderen in je gezin, op je werk, bij je kinderen, in je buurt, overal waar mensen elkaar ontmoeten. Je denkt vaak wel dat de anderen zijn die je geluk in de weg zitten, maar is dat wel zo?

Encouraging-Training is een praktische weg naar meer zelfvertrouwen en meer moed.
Het begint allemaal bij jezelf: wat vind je goed aan jezelf, wat vind je goed aan je huidige levenssituatie, wat is je doel, wat zie je voor jezelf als mogelijkheden? Geloof je in jezelf? De training biedt een programma waarmee je je kracht in kaart brengt: 
1. Constructief en positief met jezelf omgaan.
2. Het bemoedigen van anderen en hoe jij daar zelf moed voor terug krijgt.
3. Bemoediging verandert je manier van doen, maar jij als mens verandert niet. Je bent ok.

 

Drie encouraging-Trainingen:

1. MOED DOET GOED. Voor je persoonlijke ontwikkeling
2. NU ANDERS  Kinderen bemoedigend opvoeden
3. WAAR WACHT JE NOG OP? Relatietraining 
 

De trainingen bestaan uit 8-10 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. De groepsgrootte is tussen de 6-12 deelnemers.
Elke bijeenkomst behandelt een aspect van bemoediging en bouwt voort op de vorige bijeenkomst. Stap voor stap komen de verschillende kanten van bemoediging aan bod, in theorie en praktijk. Tussendoor werk je thuis met kleine opdrachten om de positieve effecten te beleven. Opgedane ervaringen worden wekelijks met elkaar gedeeld, maar er vinden geen probleembesprekingen plaats in de groep. De aanpak is individiueel gericht. De training is een kado voor jezelf. 
 

Bemoediging

Bemoediging is geen geloofsovertuiging, maar een optimistische grondhouding om in het leven te staan. Als je bemoediging gebruikt in je sociale leven, met je kinderen, op je werk, bij je partner, in de samenleving, ga je ervaren dat het een sleutel is tot succes.
Je voelt je er beter bij; gezonder, creatiever, lichter, kortom; gelukkiger.

Bemoedigende eigenschappen

Er zijn mensen die door een hele doen en laten een goede invloed hebben. Er zijn dus bemoedigende houdingen en gedragingen die je kunt leren en/of verbeteren. Hieronder de 10 bemoedigende eigenschappen die je oefent in de training, want als je iets oefent, wordt je er beter in.

Luisteren
Interesse tonen
Geduld
zelfstandig handelen
Enthousiasme
Het goede zien
Een vriendelijke blik
Een vriendelijke stem
Inspanning en vorderingen zien
Nabijheid/fysiek contact

Als je je in relaties met volwassenen en met kinderen meer richt op bemoedigen zal dat je eigen leven op een positieve manier beinvloeden.
Ontdek de veranderende kracht van bemoediging.
Begin vandaag nog:
Kies één van de bemoedigende eigenschappen en oefen deze een week lang. Doe dat bewust en welgemeend. Kijk naar het resultaat; je zal verrast zijn!
Zoals je bent, ben je goed genoeg