Kind zijn!

Bemoedigen maakt opvoeden weer leuk.

Workshop: bemoediging in de opvoeding

We willen met de opvoeding allemaal hetzelfde, namelijk dat je kind een leuk, sociaal, zelfstandig, en gelukkig mens wordt en dat het later iets kan betekenen in de maatschappij. Daar doen we dan ook dagelijks ons best voor. Toch heeft onze aanpak niet altijd het gewenste effect en bereiken we niet wat we willen en doet het kind soms niet wat wij van hem/haar verwachten. Dan zit je wel eens met je handen in je haar en is het heel moeilijk om een leuke vader of een geduldige moeder te zijn. Soms kom je dan met kinderen in een machtstrijd terecht, die voor allebei naar is en onbevredigend. We zijn het meest gebaat bij een goede sfeer, een sfeer van gelijkwaardigheid, een sfeer gericht op samenwerking. Dat is waar bemoedigen over gaat.
 
 
Bemoedigen is het bewust aandacht schenken aan sterke kanten en vaardigheden. Zowel van jezelf als ouder als van het kind. Door bemoediging krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en weten ze:  Ik ben welkom. Zo, zoals ik ben , ben ik goed genoeg en ik mag zijn zoals ik ben.
Dan kunnen kinderen zich ontwikkelen met al hun talenten en mogelijkheden. Als ouder zorg je voor zg.”goede grond”. Je geeft vertrouwen en ruimte aan het kind zodat het kind het zelf kan doen. 
 
In deze bemoedigende workshop komen aan de orde:
 
* Bemoediging vanuit de Individual Psychologie van Alfred Adler
* Doen van de enquete ERBIJ OF ER NIET BIJ
* Bemoedigende eigenschappen
* Edelstenen voor je kind(eren)
 
Catharina is moeder van 4 schoolgaande kinderen. Ze weet waar ze het over heeft als het over opvoeden gaat en daarom is haar verhaal altijd duidelijk en to the point. Ze kan prima overweg met vragen van ouders. Catharina is ook actrice en geclassificeerd Encouraging-Trainer Schoenaker-concept®. Na een aantal Gordon-Trainingen, volgde ze de opleiding voor Encouraging Trainer.

Ze geeft ook een opvoedtraining NU ANDERS Kinderen opvoeden. Dat is Encouraging-Training voor ouders en opvoeders. Een workshop of een lezing is een goede ingang voor ouders om vervolgens ook deel te nemen aan deze cursus. Ouders zijn blij met de inzichten gaan aan de slag met bemoediging, omdat het leuk is. Bemoedigen loont en maakt de relatie tussen ouders en kinderen prettig en ontspannen.  
 

Literatuur  

Het boek SUCCES OP SCHOOL van Theo Schoenaker maakt duidelijk dat er veel winst te behalen is met bemoediging. Zeker in deze “moeilijke” tijd waarin veel kinderen het gevoel ontwikkelen dat ze er niet bij horen wat zich uit in ontmoedigend gedrag. Maar wij geven de moed niet op en weten met bemoediging en het goede voorbeeld de harten van de kinderen te raken en ook voor onszelf een gezond en plezierig leefklimaat te scheppen. 

Het boek KINDEREN OPVOEDEN EN VREDE IN HET HUISHOUDEN is het handboek bij de opvoedtraining. Het geeft ouders op een prettige manier tools in handen om thuis dagelijkse problemen bemoedigend aan te pakken. Het geeft inzicht in je eigen gedrag als ouder en verduidelijkt waarom bemoedigen zoveel goed doet in de opvoeding en de omgang met kinderen.

Beiden boeken kun je ook bij Catharina bestellen. 
Je bent uniek