Er zijn negatieve kanten, maar ik heb besloten meer aandacht te schenken aan de positieve kanten.

Hoera, je hebt een relatie

Veel mensen geloven dat hun relatie beter zou kunnen dan ze nu is. Vaak terugkerende gevoelens zijn:
  • Ik voel me niet begrepen
  • Na een gesprek voel ik me nog slechter
  • Hij/zij weet niet wat er in me omgaat
  • We praten niet over wat echt belangrijk is
  • We irriteren elkaar
 
Dat wat je kon toen je verliefd was, kun je natuurlijk nog steeds Maar in een relatie waarin je elkaar ontmoedigt, kun je op den duur niet meer liefhebben. Om je relatie te verbeteren hoeft het niet ineens heel anders.

Veranderen

Je partner veranderen, dat lukt je niet. Het gaat erom, zelf een houding te vinden, waardoor de verschillen tussen je partner en je droombeeld wat jij hebt van je partner niet meer zo belangrijk zijn. Wat wij kunnen doen om de relatie te verbeteren is zelf de verantwoordelijkheid op ons nemen voor de verandering van ons eigen gedrag. Die weg staat voor ons open.

De Encouraging training WAAR WACHT JE NOG OP? is een heldere, praktische training waarin o.a. de volgende thema’s aan bod komen:
Behoeften en verwachtingen, praten en luisteren en omgaan met gevoelens, afhankelijkheid.

De training leert je om kennis om te zetten in daden, oude patronen in nieuwe en je bewust te worden van de invloed van je eigen gedrag. Veel dingen zijn afhankelijk van de manier waarop je ernaar kijkt. Er zijn problemen, maar er zijn ook veel dingen waar we wel mee uit de voeten kunnen. De wijze van kijken maakt ons tevreden of ontevreden. Er zijn oplossingen te vinden als we stoppen te kijken naar problemen en te zeggen dat we niets kunnen doen.

Her-ontdek je partner, voor een ander het doet

Niks gaat vanzelf. Deze unieke training is ontwikkeld omdat je zelf iets kunt doen om je relatie nieuw leven in te blazen. Niet afwachten, lijden, klagen en mopperen. Ik help je met een andere kijk op je relatie en partnerschap. Ook als je (nog) geen problemen hebt is het een verrijking om de cursus te doen. Doorbreek het taboe en doe een training voor het goed hebben en houden van je relatie. Niet eng, maar zinnig en leuk.


 

WAAR WACHT JE NOG OP?
8 bijeenkomsten
Woensdagavond 26 november van 19.30-21.30 op het Kandinsky-College in Nijmegen
De kosten bedragen 200 euro. Het boekje bij de training kost 11 euro.

De cursus start bij 10 deelnemers en is helaas vol. Meedoen aan de volgende? Mail; catharinah@gmail.com

Meer lezen
Je kunt niet alles hebben