Ervaringen van deelnemers aan de relatietraining WAAR WACHT JE NOG OP?

WWJNO?

Geirriteerd zijn is soms prettig omdat je een ander de schuld kan geven. De training zet je op nieuwe manieren aan het denken over je eigen aandeel in onprettige situaties en geeft je nieuwe manieren om ermee om te gaan. Je staat daardoor steviger in je schoenen.

Tijdens de training doe je allerlei eenvoudige oefeningen die een enorme impact hebben. Probeer maar eens een week geen kritiek te leveren of iedereen bewust vriendelijk aan te kijken. De reacties zijn verbluffend.

Ik geef mijn partner niet meer de schuld van mijn eigen negatieve gevoelens. Ik denk nu: wat kan ik doen? Ik neem initiatief en het werkt. De sfeer tussen ons is verbetert. Ik zie nu wat een leuke man ik heb. We lachen weer.
 

Mijn ervaring met WWJNO?

Voor mij was het erg vruchtbaar om inzicht te krijgen in hoe ik eigenlijk met mijn geliefde communiceer, dat ik leerde om – bijna vanuit een vogelperspectief – naar ons en onze liefde te kijken, onze verschillen, maar ook onze overeenkomsten.  En daarbij te ontdekken hoe vaak ik – onbewust en ongewild – juist ontmoedigend bezig was geweest.
Daarnaast was het voor mij een absolute eye-opener om in de loop van de cursus te ontdekken, hoezeer ik me kan vastleggen op “gevoelens”, waar je verder niet zo heel veel mee kunt, in plaats van me te concentreren op de handelingen, op het “doen”. En vervolgens te merken dat juist het doen van al die “kleine” handelingen maakten dat we weer dichter bij elkaar kwamen, dat het een positieve en relaxte uitwerking had op de sfeer.

Het klinkt vast als een cliché, maar toch: ik heb in die acht bijeenkomsten veel geleerd, over mezelf, mijn verwachtingen en hoe ik blijkbaar in elkaar zit, maar bovenal hoe ik betere en actiever communicerende liefdespartner kan zijn.  

Als laatste wil ik mijn mede-cusisten noemen.  Hun openhartige, ontroerende, humoristische en soms ook verdrietige verhalen en ervaringen waren vaak zeer herkenbaar. Ze hebben me geholpen. En die openhartigheid en dat vertrouwen konden natuurlijk alleen maar groeien in de ontspannen sfeer die jij elke vrijdagochtend weer aan de keukentafel wist te creëren. Daarvoor verdien je een groot compliment. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik geluk heb gehad dat ik jou als wijze, analyserende én empatische cursusleidster mocht meemaken en ik betreur het zéér  dat ik deze training niet al twintig jaar geleden heb gevolgd. Vrijwel elke dag is er wel een moment(tje) waarop ik er de vruchten van pluk.

Ik deed de relatiecursus

Wat ik oa. geleerd heb is beter naar mezelf te kijken. Ben meer bewust van mijn eigen gedrag, wat niet altijd even aardig en prettig is.
Met kleine veranderingen in je houding kun je al heel veel positiefs bereiken.
Heb ook beter de leuke kanten van mijn partner weten te ontdekken. De cursus is heel positief, je gaat met goede moed weer naar huis!
 
Het was goed om deze training te doen, omdat in de meeste relatie trainingen het accent wordt gelegd op waarom het niet goed gaat. 
Dus de focus te leggen op het negatieve. Tot uit den treure uitleggen waarom het niet goed gaat. 
Met het gevolg dat de meeste stellen uit elkaar gaan van het gezever.
Door het oefenen op het bemoedigen komt er ruimte vrij voor oplossingen.
Als de wolken zijn opgetrokken hebt je meer zicht op de relatie.
 
Ik heb er veel aan gehad, omdat ik heb geleerd om op een bemoedigende (positieve) manier naar de relatie te kijken.
Het kijken naar mijn eigen aandeel in de relatie geeft ook aan dat ik ook in staat ben om het zo om te buigen dat de relatie in goede banen wordt geleid. Eigen aandeel betekent ook eigen invloed op de relatie. Als je jezelf durft te veranderen dan verandert de omgeving ook met je mee.
Ook de partner.
 
Het heeft mij gebracht om in kleine stapjes te denken. Veel kleine stapjes maken een grote stap. Ik ben ervan overtuigd, dat het mij zal lukken. 
Tot slot in 3 woorden: 
 
moed
goed
invloed
 
Het lijkt wel een reclame slogan!
 
ps: 
Nog bedankt voor jouw grote aandeel in de relatietraining.
Ondanks oorlogen bestaan er ook mensen / hebben mensen bestaan, die het goede in een mens naar boven kunnen brengen, zoals jij en de heer Schoenaker und Herr Adler.
Dat geeft de mens weer moed.
Het gaat je goed.
 


 
Ook in je eentje kun je veel doen ter verbetering van je relatie