Flash mob dans gemaakt door Jessica, Anneke en Catharina

Geweldige boekjes waar je kind blij van wordt

Om in te lezen, te kleuren, te schrijven, te leren.

MUIS, MONSTER EN IK

 
In Muis, monster en ik leren kinderen effectieve, sociale vaardigheden door het herkennen van muis- en monstergedrag en maken kennis met hun assertieve ik. 
 
Als ouders en leerkrachten dit boek met de kinderen lezen, vinden ze andere wegen om te communiceren. Het opent de harten en verbetert de relaties in de klas en in het gezin.
 
Jong en oud kunnen profiteren van dit bemoedigende boek, bedoeld voor kinderen tussen 6 en 11.   Vertaling: Catharina Haverkamp

Recencie Biblion
Muis, monster en ik
 
In oblong formaat uitgegeven hand- en werkboek over assertiviteit. De tekst is onderverdeeld i n acht hoofdstukken. Muis en Monster in hoofdstuk 1 zijn metaforisch gebruikt, waarbij muis symbool staat voor timide, bang en ondergeschikt en monster voor bedreigend en overheersend. Daarna wordt er onder meer verteld over krachten en talenten, nee-zeggen, kritiek krijgen, complimenten ontvangen en jezelf zijn. Het taalgebruik is redelijk eenvoudig, behalve het woord assertiviteit zelf, een woord dat veelvuldig in de tekst voorkomt. Verder is een aantal spelletjes (keuze- en complimentenspel) opgenomen. De lay-out is verfrissend door de variatie in kleur en lettertype en de karikaturale illustraties/kleurenfoto’s. Te gebruiken onder begeleiding in huiselijke kring, maar vooral in groepsverband om te praten over sociaal-emotionele ontwikkeling. Het boek ‘Blij met mij’ kent eenzelfde thematiek, vormgeving en opzet. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 11 jaar.
 
Recensent: NBD Biblion, Ton Jansen
 


BLIJ MET MIJ

 
In Blij met Mij leren kinderen zichzelf te begrijpen en te praten over hun gevoelens. Ze leren emotionele basisvaardigheden voor zelfbewustzijn, zelfrespect en eigenwaarde.  
 
Dit lees-, leer- en oefenboek staat vol ideeën hoe je kunt leren assertief te zijn. De opdrachten kunnen alleen of samen met een vriend(in) of een ouder gedaan worden. 
 
Jong en oud profiteren van dit bemoedigende boekje, bedoeld voor kinderen tussen 6 en 11 jaar. Vertaling: Catharina Haverkamp

Recencie Biblion
Blij met mij
Feelgood lees-, doe-, denk- en oefenboek waarin kinderen leren zichzelf te mogen zijn en van zichzelf te houden. In zes hoofdstukken (blij met mij, gevoelens, gevoelstaal, jezelf toestaan, lichaamstaal en loslaten) worden talloze ideeën aangedragen om emotionele basisvaardigheden voor zelfbewustzijn, zelfrespect en eigenwaarde te ontwikkelen. Het mooi verzorgde boekje in oblong formaat gaat uit van de eigen kracht en gevoelens van kinderen en biedt een breed scala aan werkvormen (teken, schrijf, kleur, lees, noteer, kruis aan, zoek, denk, enz.) waarmee direct aan de slag gegaan kan worden. De pagina’s zijn kleurrijk en steeds anders vormgegeven; de tekstblokken zijn overzichtelijk. Bladzijden zijn gevuld met leuke en grappige illustraties of aansprekende kleurenfoto’s op een effen gekleurde ondergrond. In dezelfde opzet verscheen ‘Muis, monster en ik’ over assertiviteit. Mooie, bemoedigende, waardevolle uitgave die daadwerkelijk een positief effect bij de lezer teweeg kan brengen. Wees blij met jezelf. Zeer bruikbaar voor thuis, op school of in de zorg; onder begeleiding geschikt voor kinderen van ca. 7 t/m 11 jaar. 
 
Recensent: S. Mulders, NBD Biblion
 
 

EDUFORCE

          

https://www.eduforce.nl/sociaal-emotioneel.html

wat je aandacht geeft, groeit