Vanaf januari 2012 is Catharina Individual Psychologisch counselor i.o.

Individual psychologie

In juni 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding tot individualpsychologisch counselor aan de Schoenaker Academie in Genemuiden. Ik ben heel blij om daar les te hebben gehad van Theo Schoenaker, de man achter de Encouraging-Trainingen. Theo is voor mij een groot voorbeeld. Een geweldige mens om te kennen en om mee samen te werken. Zijn trainingen voor een beter leven zijn mooi om te geven en dat maakt mij ook nieuwsgierig naar het werk als counselor. Als counselor voer ik individuele gesprekken om iemand inzicht te geven in zijn/haar levens-thema's en maak je samen de weg vrij voor verbetering en groei.

Inmiddels ben ik begonnen met counseling. 

Heb je interesse in counseling of heb je hulp nodig bij een probleem of zou je wel gewoon wat gelukkiger willen zijn? Counseling is een beproefde methode om grip te krijgen op je levensstijl en jezelf beter te leren kennen. Waarom doe ik zoals ik doe? Waarom heb ik dit probleem? Wat kan ik doen en veranderen in mijn manier van denbken, in mijn gedrag? We werken samen. je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen, dat is een goed uitgangspunt voor counseling. Ook hierover ben ik erg enthousiast. Het is concreet en het zet je in beweging. 

Reactie van een deelneemster aan counseling:
Ik had een goed gevoel over de sessie en heb veel inzicht gekregen. Wat ik op papier geschreven zag, maakkte veel meer indruk dan simpele gedachten. Het me veel geholpen om de oorzaak van het probleem op papier te zien.
Ik heb me ook gerealiseerd de situatie nu veranderd is en dat ik volgens mijn eigen waarden kan leven : zoals ik ben, ben ik goed genoeg.
Nog bedankt voor je hulp en de gereedschappen die je me aangereikt hebt.
Het is bijna elke dag oefenen, maar het helpt.
 

Reactie van deelneemster aan een MOOD walk 
Jouw woorden heb ik na ons gesprek nog regelmatig doorgelezen en die gaven mij steun en ook de tekst over 'het enig kind' levert interessante stof op tot nadenken. Ik heb het gesprek met jou als heel prettig ervaren en wat het meest bij mij is blijven hangen, is het feit dat er zo'n positieve energie van jou uitging en dat je zo goed kon luisteren en doorvragen. Het heeft meegeholpen aan het feit dat ik weer in mijzelf ben gaan geloven..

MOOD walks
Ben je graag buiten, hou je van lopen en praten tegelijk? Vind je fijn als iemand eens echt naar je luistert, zonder kritiek, oordeel, zonder tips of tops

Trust only movement

Wat de Encouraging-Training bijzonder maakt en effectief is de gedachte erachter: Trust only movement. Het handelen is belangrijker dan theorie, wensen, gevoelens, plannen en overwegingen. Johann Wolfgang von Goethe zei: ” Handel, zodat ik je zien kan” en Alfred Adler: ” Vertrouw alleen maar de beweging”. Doen is oefenen en oefenen is leren. 


De mens is als een mijn, rijk aan edelstenen