Het begint bij jezelf. Maak het verschil.

Leren bemoedigen

Bemoedigen is een vaardigheid die de omgang met andere mensen vergemakkelijkt. Het resultaat van bemoedigen is moed en moed zorgt ervoor dat je in beweging komt, dat je de dingen, die je aanpakt, tot een succes maakt. We kennen allemaal de uitdrukkingen; ‘even moed verzamelen’, waar haal ik de moed vandaan’, de moed zonk me in de schoenen’. Heb je de moed wèl, dan heb je meestal ook zelfvertrouwen. Je bent je bewust van je kwaliteiten en vaardigheden en dan vind je jezelf goed genoeg om je doelen na te streven. 

Moed doet goed

Hoe ga je met jezelf en anderen om en hoe bemoedigend/ontmoedigend is dat? Hoe haal je het beste uit jezelf en anderen naar boven? In de training krijg je antwoord op deze vragen. Met meer moed kom je beter uit de verf; je bent goed genoeg. Bemoediging voor jezelf en voor de ander, maakt je kijk op het leven positiever; ik kan het, ik hou vol en ik kom er wel. Bemoediging kun je overal gebruiken en…… je kunt het leren.

Encouraging-Training is een feel-good training, bemoedigend voor iedereen.

 

Deze training bestaat uit 8-10 wekelijkse bijeenkomsten van ca. 2 uur met max 12 deelnemers. Elke bijeenkomst behandelt een aspect van bemoediging en bouwt voort op de vorige bijeenkomst. Stap voor stap komen de verschillende kanten van bemoediging aan bod, in theorie en praktijk. Doen en ervaren dat het werkt, daar gaat het om. De aanpak is individueel gericht. Opgedane ervaringen worden met elkaar gedeeld.
Deze training is een kado voor jezelf.
 

Alle mensen zijn mede-mensen

Mensen horen bij andere mensen. Je geluk, je tevredenheid, je succes en je psychische gezondheid besloten liggen in geslaagde sociale relaties. Als we ons niet happy voelen, ligt de oorzaak vaak in negatieve gevoelens die we hebben over onszelf en over anderen, gevoelens die hun oorsprong vinden in negatieve gedachten en aannames/interpretaties. Dat gaat de hele dag door, bij alles wat we doen.
We letten vaak meer op fouten dan op goed gedrag. Als dingen niet gaan zoals we verwachten, reageren we door kritiek en commentaar te geven, te mopperen, druk uitoefenen en eisen te stellen of we voelen ons onbehagelijk en ontevreden en weten niet hoe daarmee om te gaan.

Sommige mensen drinken een borrel en dan gaat het weer of we eten wat lekkers of we roddelen of we wachten af en voelen ons slachtoffer in de situatie. We zetten meestal de druk op de ketel en dat leidt niet tot succes, maar tot frustratie.  Frustratie leidt tot tunnelvisie in plaats van gemeenschapsgevoel. Je hoeft het verkeer maar in te gaan en ervaren hoe dat werkt. Het kan ook anders! Bemoediging is een sleutel in een goed gevoel over jezelf en succesvolle omgang met anderen.

Keer het tij

Als je veel met anderen omgaat op je werk bijvoorbeeld is kennis nemen van wat bemoediging doet en hoe het werkt een schitterende toevoeging op al je inzet. Juist in moeilijke tijden, juist als het niet goed gaat, juist als er negativiteit om je heen is, juist als de stroom tegen je ingaat en jij vooruit wilt, juist dan kun je bemoediging inzetten om het tij te keren. En het werkt. De inzichten vanuit de Individual Psychologie zijn verhelderend daar waar we elkaar tegenkomen. Als je al begint met het toepassen van de 10 bemoedigende eigenschappen, merk je al dat er meteen verandering ontstaat om je heen. Probeer het uit: oefen de komende week een vriendelijke stem, je zult verrast zijn van het resultaat!
Dat wat je uitstraalt, komt bij je terug